blåtonad stämningsbild med pengar

Dags att migrera!

SAP vill gärna påminna alla HR- och lönekunder om att påbörja arbetet med att migrera till ISO20022 (om det inte redan är gjort). Note 3099530 finns tillgänglig för implementation, men förutom den så behöver varje kund ta kontakt med sin utbetalningsbank. Dels för att ta reda på vad banken har för krav gällande XML-filen och dels för att ansöka om behörighet till deras testportal.

Kravställningen skiljer sig mellan bankerna, och vår erfarenhet är att det är absolut avgörande med tester innan man går live. De flesta svenska storbanker erbjuder teknisk support och en testportal, passa på att utnyttja det!

I samband med att man går över till ISO20022 så är vår starka rekommendation att man samtidigt byter till IBAN nummer i IT0009 (istället för som de flesta har idag clearing + kontonummer).

Se information om kontaktuppgifter till respektive bank här: Bankkontakter | Swedishbankers
Där finns även mycket bra info, om man vill veta mer inom ämnet.

OBS! För de kunder som har Swedbank som utbetalningsbank och går under ett SUS-avtal behöver ingen anpassning göras, man kan ligga kvar på nuvarande lösning.

Implementationsguide

Våra senaste inlägg

SAPSA
23 juli 2024

SAPSA träffar AFSUG i Paris

En intervju med Amanda Gibbs från AFSUG
SAP
12 juli 2024

SUGEN Digest April 2024

SUGEN:s ordförande Gianmaria Perancin sammanfattar F2F mötet i april 2024 och dess höjdpunkter.
SAP
14 juni 2024

SAP Customer Engagement Initiative

SAP Customer Engagement Initiative: New projects are open for customer registration until July 12 På SAPSA strävar vi efter att vara en oberoende röst för SAP-användare. Vi vill vara en plattform för medlemmar att kunna påverka SAP och driva den framtida ...