blåtonad stämningsbild med pengar

Dags att migrera!

SAP vill gärna påminna alla HR- och lönekunder om att påbörja arbetet med att migrera till ISO20022 (om det inte redan är gjort). Note 3099530 finns tillgänglig för implementation, men förutom den så behöver varje kund ta kontakt med sin utbetalningsbank. Dels för att ta reda på vad banken har för krav gällande XML-filen och dels för att ansöka om behörighet till deras testportal.

Kravställningen skiljer sig mellan bankerna, och vår erfarenhet är att det är absolut avgörande med tester innan man går live. De flesta svenska storbanker erbjuder teknisk support och en testportal, passa på att utnyttja det!

I samband med att man går över till ISO20022 så är vår starka rekommendation att man samtidigt byter till IBAN nummer i IT0009 (istället för som de flesta har idag clearing + kontonummer).

Se information om kontaktuppgifter till respektive bank här: Bankkontakter | Swedishbankers
Där finns även mycket bra info, om man vill veta mer inom ämnet.

OBS! För de kunder som har Swedbank som utbetalningsbank och går under ett SUS-avtal behöver ingen anpassning göras, man kan ligga kvar på nuvarande lösning.

Implementationsguide

Våra senaste inlägg

SAP
20 september 2023

SAP förvärvar LeanIX

SAP förvärvar LeanIX för helhetslösning i affärstransformation och AI-optimering I ett pressmeddelande den 7 september meddelade SAP att de förvärvar LeanIX för att utöka sitt utbud av verktyg för affärstransformation och AI-processoptimering. LeanIX har ...
SAP
22 augusti 2023

SUGEN Digest 2023

SUGEN:s ordförande Gianmaria Perancin sammanfattar vårens möten där frågor som molnstrategi och AI diskuterades.
SAPSA
22 augusti 2023

Fokusgruppen Analytics byter namn

Nu byter vi namn från Analytics till Data & Analytics. Anledningen är att bättre återspegla de frågor och områden vi behandlar.