Globalization Services at SAP

Vad är aktuellt när det gäller den svenska och norska lokaliseringen?

Vi berättar hur SAP hanterar den nya svenska Intrastat-rapporteringen som har fått nya fält som gäller överföring till egna lager i utlandet (Plants Abroad) och till lager hos kunder i utlandet (konsignationslager eller Call-off stock) samt nya tvåsiffriga koder för rapporteringen.

E-fakturering är också hett och SAP stödjer det genom SAP Document Compliance som i dagarna byter namn till SAP Document and Reporting Compliance när det ”slås ihop med” rapporteringsfunktionerna i Advanced Compliance Reporting (ACR).

För svenska företag med affärsverksamhet i Norge (med eller utan juridisk enhet där), gäller det att ha satt upp SAF-T för att vara beredd på en momsrevision, men också att ha koll på den nya momsrapporten som ska användas för momsperioder som börjar den 1/1 2022.

Inbjudan har skickats ut till dig i fokusgruppen för finans. Vill du vara med, men inte har fått inbjudan. Kontakta oss.

Presentation from SAP in pdf

 

Se hela agendan

Stäng

Talare

Erik Törnqvist

SAP Sverige
Localization Product Manager

Kolla in våra liknande event

Fokusgrupp

GRC-fokusgruppsmöte

Fokusgruppsledare Thomas Hjelm, Elektrolux, bjuder in till höstens GRC-möte.
  • 26 augusti
Fokusgrupp

S/4HANA for Product Compliance

Join this PLM focus group meeting and get an overview of SAP's new product compliance solution and its road map from SAP's Solution Manager. 
  • 14 september
Workshop

Business Technology Day

Följ med till SKF där fokusgruppsledare Pontus Borgström delar med sig av SKF:s erfarenheter av SAP Business Technology Platform (BTP) och integration.
  • 19 september